søndag 3. november 2013

Inspirert av samisk votte mønster.


Så har jeg strikket meg ett vottepar inspirert av samisk vottemønster. Jeg liker så godt de friske fargene og mønsteret på disse vottene. Egentlig skulle det være ett mønster midt oppe på den ene siden av vottene, men det fant jeg fort ut at det krever øvelse å få til. Den strikkekunsten er ikke enkel, men jeg har ikke tenkt å gi meg så lett, øvelse gjør mester heter det jo, så da så er det bare å øve da,men de ble jo fine slik og, eller hva syns dere?
Snart er søndagen og helgen over. Mange satt vel og fulgte med nasjonal strikkekveld på tv på fredag. Artig at strikkingen er blitt så populært igjen. Jeg har tenkt å strikke meg ett enkelt skjerf mens jeg venter på nye strikkemønster fra nord. En ny arbeidsuke står for døren og jeg ønsker dere en flott uke. Legger ved noen bilder fra en liten rusletur Miro og jeg hadde nedenfor huset vårt tidligere i uken.Klem fra meg.

14 kommentarer:

 1. Så fine votter du har strikket:-) Fin blogg dette her, så jeg har lagt meg til som følger:-) Hilsen fra Marianne

  SvarSlett
 2. Disse vottene likte jeg også, og enig med deg: Fargene er riktig fine, mønsteret likeså.
  Nydelige bilder fra naturen rundt deg. Slikt landskap liker jeg.....

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Artig at du har satt deg fore å strikke votter fra Finnmark.
  jeg er fra Troms, og jeg kan huske at min bestemor strikket samevotter med mønster over hele votten. Hun byttet dem med fjellfinnene, som vi sa. Men jeg visste ikke det da, at bestemor også hadde sameblod i årene, hun var datter av sjøfinner som var bosatt ved kysten. Hun lærte å snakke norsk da hun skulle begynne på skolen, og skjulte det samiske for alle senere...

  SvarSlett
 4. Kjempeflotte votter du har strikket. Veldig fin fargene. Jeg ønsker deg lykke med strikke mønsteret på midten - kanskje du kan strikke på tvers?? Herlige bilder naturen du har laget. Tusen takk.
  Ha en fin uke. Hilsen fra Viola.

  SvarSlett
 5. Flotte vottar, og nydelege bilde frå
  haustturen,
  Hausten har vore fantastisk, og minkar på den lange
  mørke tida.
  Fin ny veke frå Anne-Mari

  SvarSlett
 6. For noen flotte votta da. Nydelig natur også.
  Klem

  SvarSlett
 7. Heisann!

  De med samisk strikk er virkelig blitt populært... ikke rart fordi mønsterne er så flotte. Forrige uke fikk jeg to henvendelser om den spesielle strikketeknikken. Moro for en søring å hjelpe de nord med kunnskap om lokal kultur! Den må jo holdes ved like ;:OD)

  SvarSlett
 8. Hei, så koselig det var å få kommentar på bloggen :) Det er vel få fra Finnmark og Troms som ikke har kven- eller sameblod i årene... Syns det er spennende å ha en litt fargerik bakgrunn. Er visst også en-tretti-toendedel lulesame.. Kanskje :) Du har laga veldig mye fint som du viser på bloggen. Skal følge deg, jeg også..

  SvarSlett
 9. Nydelige votter og riktig flotte bilder!

  SvarSlett
 10. Flotte bilder, flott natur, flott hund, og sist men ikke minst... flotte votter! Er ikke så veldig glad i basisfarver, men disse ble veldig fine :)

  Ha en fin kveld!

  Klem fra nord :)

  SvarSlett
 11. Så fine vottene ble. Jeg ser du har strikka lovikkavotter også. De er virkelig flotte.
  Jeg har en bok om votter fra hele verden, med historien om hver vott. Har jo planer om å strikke noen av dem. Men nå er det pjoning som er tingen.......selv om det går ut over skuldre og nakke. Kanskje jeg må be om litt massasje ???
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 12. Nydelige votter du har strikket og vakre bilder.

  Ha en fin kveld videre
  Klem

  SvarSlett
 13. Hei.

  For de som ikke har mulighet til å arve mønstre/teknikkene - du vet ikke hvor en kan få tak i mønstrene for å få prøvd selv? =)

  SvarSlett

Setter stor pris på dine kommentarer til mine innlegg